Algemene Regels - Anime Vision Online Forum

Welkom bij AVO Forum, Japangerelateerd forum met een Aziatisch tintje.
Dit is een centraal punt voor al je vragen en informatie over het forum en van het beheer. Zit je iets dwars met betrekking tot het forum. Ook hier kan je je vraag/klacht plaatsen.

»NIEUW op dit forum? Lees dit bericht eerst!
»Vind hier ook de Regels van het forum.

Moderator: Fran

Locked
User avatar
Admin
Beheerder
Beheerder
Posts: 1821
Joined: Wed 29 Jul 2009, 18:41
Location: https://avo-forum.nl
Hoe vaak ben je naar Japan geweest?: 0
Contact:

Algemene Regels - Anime Vision Online Forum

Post by Admin » Wed 29 Jul 2009, 21:26

Onderstaande regels zijn bedoeld om het forum zo plezierig mogelijk te maken. Daarbij wordt ook verwacht dat iedereen deze regels zullen nakomen.

Welkom
Allereerst welkom op het Anime Vision Online Forum, als gast of als lid. Mocht je je gaan aanmelden, dan wensen wij je een leuke tijd toe op het forum.

AVO Team
Het Anime Vision Online Forum (AVO Forum) wordt beheerd door 1 Administrator:

Fran


Verder heeft AVO nog een aantal moderators die een eigen subforum beheren. Dit kan je terugzien op het forum.

Hier is de lijst: Moderating Team

De regels

1. Toegang tot het forum
Indien je jezelf niet aanmeldt als lid, dan heb je geen toegang tot sommige subfora, en ook kun je onderwerpen op het forum (ook wel topics genoemd) niet beantwoorden.
Je kunt wel het forum bezoeken en de onderwerpen bekijken.

1.1 Leeftijdsgebonden?
Het forum heeft geen minimale toegangsleeftijd. Dit is omdat Japan, Anime & Manga voor jong en oud geschikt zijn. Maar er moet wel rekening gehouden worden met de jongere mensen, gezien sommige onderwerpen niet voor hen geschikt zijn.

2. Registratie en instellingen profiel
Je mag je maar 1 keer aanmelden met een account. maak je meerdere accounts aan, dan wordt er contact opgenomen met je en zal het laatst gemaakte account verwijderd worden. Er is altijd een mogelijkheid om een naamsverandering te krijgen.
Wij willen het liefste dat je je registreert met een e-mailadres anders dan hotmail.com of msn.com. Indien je niet anders kan, mag je je registreren met een hotmail.com of msn.com e-mailadres. Na registratie krijg je een mailtje om je account te valideren.

2.1 Na het registreren
Als je je hebt geregistreerd, stellen wij het op prijs dat jij je voorstelt op het subforum: Dit ben ik!.
De voorstelling mag in ieder geval inhouden: wie je bent, hoe je naam is, hoe oud je ben en wat je interesses zijn. Je kan ook een lijstje kopiëren en deze invullen.

2.2 Jouw profiel
Bij 'instellingen' kan jij je profiel instellen. Probeer het zo volledig mogelijk in te vullen.

2.3 Avatar en signature
Je kan ook een avatar en signature instellen. De maximale grootte van een avatar is 150x150.
Bij een signature kan je 1 a 2 signatures plaatsen van normale proportie. Je mag ook tekst plaatsen in je signature.
Dit is de maximale grootte+breedte die je mag hebben op het forum: 500x200 pixels

2.3.1 Hoe in te stellen?
Om je avatar in te stellen, ga naar het gebruikerspaneel. Deze knop vind je in de navigatie aan de linkerkant. Ga dan naar Profiel (deze knop vind je onder de paarse balk 'Gebruikerspaneel' en dan naar Wijzig avatar. Om je signature aan te passen ga je naar Wijzig onderschrift.

2.4 Forum lay out
Er is keuze uit 1 Forum lay out. De vaste layout heet Elegance AVO Purple en heeft een paarse kleur.

3. Plaatsen van berichten

3.1 Dubbelposten
Het kan natuurlijk door een probleem dat jij je bericht 2 maar onderelkaar plaatst. Indien dit gebeurt kan je je bericht door middel van 'edit' aanpassen. Mocht dit niet lukken, dan kan je contact opnemen met de moderator van het subforum of met de administrator.
Geef duidelijk aan waar de dubbelpost plaatstgevonden heeft. Daarnaast mag je dubbelposten als het bericht ervoor minimaal 2 uur oud is.


3.2 Voorkom dubbele onderwerpen

Kijk goed rond op het forum (dat kan bijvoorbeeld via de zoekmachine van AVO, te vinden rechtsbovenin 'Zoek') of er al niet eerder dezelfde onderwerp geplaatst is, voordat jij een onderwerp gaat plaatsen. Dubbele onderwerpen zullen samengevoegd worden of verwijderd worden.

3.3 Correct taalgebruik
Er wordt van je verwacht dat je geen grof taalgebruik zult gebruiken. Indien je dit wel doet, zal je een warning ontvangen. Bij 3 warnings wordt je account op non-actief gezet voor een onbepaalde tijd.

Haatdragende, obscene, kwetsende, vulgaire, bedreigende en lasterlijke berichten worden niet geaccepteerd. Je wordt erop aangesproken als je te ver gaat. Ga je ermee door, dan wordt je account op non-actief gezet of zelfs verwijderd!

Probeer je berichten in goed Nederlands te schrijven. Onze leden komen uit heel Nederland en België en door het gebruik van dialecten kunnen berichten onbegrijpelijk worden.

Vele woorden komen oorspronkelijk uit het Engels. Dat is geen probleem. Maar mocht je lappen tekst (vanaf 2 zinnen) kopiëren van een site, dan wordt er van je verwacht dat je dit vertaald. Dit mag letterlijk zijn of voor een groot deel, zolang het bericht overkomt. Dit geldt ook voor Japans. We houden er rekening mee dat niet iedereen even goed in Engels en/of Japans is. Met uitzondering in het Creatief subforum.
Lappen teksten die in een andere taal staan zonder enige vorm van vertaling zullen verwijderd worden.

3.4 Spam
Op dit forum is spam niet welkom, behalve in Baka Land Forum. Wat wij verstaan onder spam is onnodige, zinloze berichten. Dit zijn berichten die geen inhoud hebben, bestaan uit 1 a 2 woorden, uit smilies of dat afwijkt van het onderwerp. Spammen buiten Baka Land Forum zal bestraft worden met een warn. Hou rekening mee dat je bericht iets te maken heeft met het onderwerp en niet te veel afwijkt van het onderwerp. Een bericht moet minimaal 10 tekens bevatten.

3.5 Respect voor andere leden
Onthoud dat je medeforumgebruiker ook een mens is, een mens met vragen en een eigen mening. Het is oké om het niet eens te zijn met de ideeën of de mening van een ander, maar iedereen heeft het recht op een eigen mening. Geen onnodige discussies dus!

3.5 Het plaatsen van afbeeldingen
Let op of de plaatjes die je plaatst op het forum niet te groot zijn en de lay out van het forum kunnen vervormen. Maak zonodig gebruik van thumbnails of plaats links. We adviseren plaatjes van 640x480 pixels of 480x640 pixels (640x640 pixels mag ook) te gebruiken in je berichten. Indien deze groter zijn, worden deze in link omgezet door het beheer en de moderators.

3.6 Het plaatsen van downloadlinks naar warez
Hulp vragen of aanprijzen van het downloaden van warez (auteursrechtelijk beschermd werk dat illegaal wordt verspreid, vaak kosteloos) is niet toegestaan op het forum. Steun de makers en koop legaal!

4 Copyright
Van dit forum mag niks gekopieerd worden en op een andere site geplaatst worden, zonder toestemming van de beheerders.

Indien je een bericht plaatst met informatie uit een boek of van een andere site, noteer altijd de bronvermelding. Dit om problemen te voorkomen.

5 Verantwoordelijkheid & Klachten
Het beheer van Anime Vision Online Forum is in geen enkel opzicht verantwoordelijk voor de berichten die geplaatst wordt door de leden. Dit geldt ook voor afbeeldingen, signatures en avatars.

Discussies over de reglementen zijn niet mogelijk.
Indien er klachten zijn, geef dit duidelijk door aan de beheerder. Of neem contact met de vertrouwenspersoon. (E-mail: vertrouwenspersoon@avo-forum.nl) Klachten worden zeer serieus genomen en worden zorgvuldig behandeld.

6. Vragen
Vragen over het reglement zijn welkom via PM of mail.

De volgende e-mailadres staat open voor vragen en klachten:
Info: info@avo-forum.nl
Wij zijn ook te bereiken via Twitter en Facebook.

Veel plezier gewenst op het forum!

Francisca & de rest van de moderators

Laatst gewijzigd op 6 december 2015


Admin, algemeen account.
Vergeet niet de regels door te nemen. We zoeken trouwens nog steeds naar moderators. Durf je het aan? Meld je dan nu aan!

Kijk ook even naar AVO blog: http://avo-blog.nl

Locked